Blue Finance kokemuksia

Blue Finance tarjoaa asiakkailleen sekä kertaluottoa että joustoluottoa. Tässä arvostelussa vertailemme Blue Financen palveluita muiden Suomessa toimivien lainantarjoajien vastaaviin, sekä esittelemme sen keskeiset tuotteet.

Blue Finance ilahduttaa positiivisesti täydellisellä kotimaisuudellaan. Se mainostaa sivuillaan sinivalkoisia arvoja sekä toimintansa eettisyyttä ja asiakaskeskeisyyttä. Nämä seikat näkyvätkin heti myös käytännössä, sillä Bluefinancen verkkosivu on yksi pienlaina-alan selkeimmistä. Löydät sieltä tarvitsemasi tiedot tiiviissä ja ymmärrettävässä muodossa, ja lisäksi eri tuotteet on selvästi erotettu toisistaan sekä värikoodein että erillisin lainahakemuksin. Kaikki tärkeät yksityiskohdat ja esimerkit lainojen kulunmuodostuksesta löydätkin kätevästi jo palvelun etusivulta.

Hae Blue Finance lainaa heti!

Sopivatko Blue Financen palvelut sinulle?

  • Monipuoliset lainapalvelut joustavin ehdoin
  • Tarjoaa sekä kertaluottoa että joustoluottoa
  • Lainasummat 100 € – 5000 € luoton tyypistä riippuen
  • Joustava takaisinmaksuaika
  • Nostopalkkio 0 %
  • Lainanhoitomaksu 3,65 % vuodessa
  • Luottokorko 20% lainatyypistä riippumatta
  • Todellinen vuosikorko 26,4 % – 30,6 %
  • Huonot puolet: Valinnaisten lisäpalvelujen kallius

Blue Finance on kotimainen ja nopea

Kotimaisena toimijana Bluefinance kertoo ymmärtävänsä juuri suomalaista lainantarvetta ja räätälöivänsä palvelunsa kotimaiselle yleisölle. Sillä onkin maassamme jo yli 100 000 asiakasta. Lisäksi Blue Finance mainitsee toimintansa olevan läpinäkyvää ja vastuullista: se noudattaa hyviä luotonmyöntötapoja esimerkiksi tarkistamalla asiakkaan maksukyvyn huolellisesti, sekä kääntämällä luottoehdot kansankielelle. Epäselvyyksien välttämiseksi voit myös aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluun.

Blue Financen toiminta keskittyy kahteen erilliseen lainatyyppiin eli kertaluottoon ja joustoluottoon, joilla on osittain yhtenevät ja osittain erilliset ehdot ja piirteet. Kertaluotto sopii pikaiseen ja suhteellisen pieneen rahan tarpeeseen, jonka määrä on 100 € – 500 €. Luotto tulee maksaa takaisin neljän kuukauden sisällä, neljässä erässä. Joustoluotto puolestaan sopii hieman suurempaan ja pidempiaikaisempaan rahan tarpeeseen. Sen maksimimäärä on 5000 €.

Joustoluottoa voi nimensä mukaisesti käyttää tarpeen mukaan: Voit siirtää jäljellä olevaa, vielä nostamatonta luottoa – tai jo takaisin maksettua luottoa – tilillesi milloin tahansa, kunhan lainan kokonaissumma pysyy maksimissaan 5000 eurossa. Niinpä tämän lainatyypin takaisinmaksuajat vaihtelevat esimerkiksi 12 kuukaudesta aina 44 kuukauteen eikä niitä ole ennalta määrätty.

Joustoluotto toimiikin siis hieman luottokortin tapaan, eikä rahan nostamiseksi tarvitse jättää joka kerta erillistä, uutta lainahakemusta.

Luotettava lainanvälittäjä

Vuonna 2011 perustettu Blue Finance on kotimainen osakeyhtiö, joka toimii Turussa. Se on kirjattu Etelä-Suomen Aluehallintoviraston luotonantajarekisteriin. Tähän rekisteriin merkitään ainoastaan sellaisia yrityksiä, joilla on tarvittava tietotaito ja osaaminen luottoalaan liittyen.

Löydät yrityksen nettisivulta kattavasti tietoa sekä Blue Financesta että sen tarjoamista lainaehdoista. Kaikki lain vaatimat tiedot on ilmoitettu selvästi ja kaartelematta, mikä herättää luottamuksen tunnetta rahoittajaa kohtaan. Löydät lainojen ehdot kokonaisuudessan Blue Financen sivulta, joten voit vaikkapa tulostaa ne ja tutustua niihin kaikessa rauhassa ennen sopimuksen tekemistä. Huomaathan kuitenkin, että sinulle tarjottu lainasopimus voi poiketa näistä yleisistä ehdoista. Todellinen tarjous riippuu maksukyvystäsi sekä pyytämästäsi maksuajasta.

Korko ja kustannukset

Blue Financen lainat noudattelevat pienlaina-alan tämänhetkisiä trendejä. Itse asiassa ne pysyttelevät alaan nähden jopa melko maltillisella tasolla. Mutta toki Blue Financen lainojen ja luottojen kokonaiskustannukset riippuvat lopulta siitä, kuinka lainaasi hoidat ja kuinka nopeasti maksat sitä takaisin.

Erityisesti Blue Financen kertaluotto ilahduttaa mutkattomuudellaan ja verrattaisella edullisuudellaan: Selviydyt 500 € pienlainasta parhaimmillaan alle 40 € kuluilla. Ei hassumpaa siihen nähden, kuinka nopeasti ja helposti lainan saa tilille äkillisen tarpeen yllättäessä – Juuri tätä tarkoitusta varten pikalainat on keksitty.

Kertaluoton todellinen vuosikorko on kuitenkin 26,4 %. Mikäli takaisinmaksu siis venyy, verottavat myös lainan kulut kukkaroasi ankarammin. Kulut muodostuvat 20 % luottokorosta sekä lainanhoitomaksusta, joka on vuositasolla 3,65 %. Käytännössä lainanhoitomaksua kertyy tilillesi 0,01 % per lainapäivä, eli tätä kulua ei suinkaan heti lainanottohetkellä lisätä lainasi päälle.

Blue Financen joustoluotto on jatkuva luotto, jota voit maksaa takaisin ja nostaa uudelleen tarpeen mukaan. Maksimilainamäärän 5 000 € pisin mahdollinen takaisinmaksuaika on 3 vuotta ja 8 kuukautta. Lainan todellinen vuosikorko on 30,6 %. Tähän lukuun sisältyy nimelliskoron lisäksi myös lainanhoitomaksu, joka on samanlainen ja samansuuruinen kuin kertaluoton vastaava.

Huomaathan kuitenkin, että lainan muutokset, kuten vaikkapa laskutustavan tai eräpäivän muutos, ovat maksullisia. Lisäksi hakemuksen express-käsittelypalvelu sekä kertaluoton pikanosto- ja hetinostopalvelut (pikanosto 6 tuntia, hetinosto välittömästi) kohottavat lainojen kuluja merkittävästi. Blue Financen palvelu sopiikin kenties parhaiten sellaiselle, joka on hieman suunnitellut joustoluoton ottoa etukäteen, eikä tarvitse rahaa kipeästi seuraavan tunnin sisään.

Löydät lisätietoja lainojen koroista ja ehdoista Blue Financen verkkosivun oikeasta yläpalkista. Sekä hinnasto että molemman luottotyypin mallisopimus löytyvät klikkaamalla otsikkoa ”Tietoa yrityksestä.”

Edellytykset ja ehdot lainanhakijoille

Blue Finance ei verkkosivullaan erikseen ilmoita, millaisia vaatimuksia se lainanhakijalle asettaa. Käytännössä hakijan tulee kuitenkin vähintään asua pysyvästi Suomessa ja olla luottokelpoinen myös muilla tavoin. Suomalainen pankkitili ja nuhteettomat luottotiedot vaaditaan.

Asiakaspalvelu, aukioloajat ja lainojen siirtoajat

Blue Financen asiakaspalvelu on auki joka ikinen arkipäivä kello 7:00 – 23:00. Myös lainoja myönnetään tämän aukioloajan puitteissa. Itse lainahakemus on jätettävä verkossa, mutta asiakaspalveluun voi muissa asioissa tai kysymyksissä soittaa numeroon 060 0303 060.

Lisäksi voit ottaa yhteyttä yhteydenottolomakkeella, tai sähköpostitse osoitteeseen [email protected]

Lainahakemukset hyväksytään parhaimmillaan 15 minuutin sisällä, ja rahat saa näin ollen tilille jopa ”heti.” Huomaathan kuitenkin, että maksat ylimääräistä tällaisesta pikapalvelusta.

Blue Finance -lainat – yhteenveto ja arvosana

Blue Finance saa arvostelustamme kiitettävän arvosanan, sillä sen lainaehdot ovat koko pikalaina-alaan verrattuna kohtuulliset elleivät jopa loistavat. Lisäksi Blue Financen verkkosivut ovat niin ilahduttavan selkeät, että kumpikaan tarjottu palvelu tai tuote ei varmasti jää kenellekään epäselväksi. Nettisivu loistaa turhuuksien poissaololla ja on peräti kauniisti toteutettu.

Muutama kolaus tämän lainantarjoajan kiiltävään kilpeen on kuitenkin mainittava: Asiakaspalvelun puhelinpäivystyksen maksullisuus – ja vieläpä aika suolaiseen hintaan 1,95 € / minuutti – ei kauheasti houkuttele soittamaan. Lieneekin parasta hoitaa laina-asiat sähköpostitse.

Lisäksi itse sivustolle kaipaisi lainalaskuria, jolla voisi vertailla korkojen muodostumista erilaisilla maksuajoilla ja lainasummilla jo ennen hakemuksen täyttämisen aloittamista. Kokonaisuudessaan nämä puutteet hieman laskevat Blue Financen pisteitä arvostelussamme, mutta eivät poista sen kiistattomia ansioita alalla, jonka toimijat joskus tekevät asiakkaan elämän hankalaksi esimerkiksi lainaehtojen koukeroisuudella.

Klikkaa ja hae Blue Finance lainaa!