Vivus kokemuksia

Uudistunut Vivus tarjoaa pieniä pikalainoja kohtuullisin ehdoin

Vivus on 4finance OY:n tarjoama pikalainatuote, jota voit hakea nopeasti netistä. Sen kiistaton hyvä puoli on sukkela hakuprosessi, jonka saat kätevästi käynnistettyä peräti muutamalla napin painalluksella. Astetta suurempaan rahan tarpeeseen Vivus ei kuitenkaan sovellu, sillä lainan maksimisumma on 600 €. Akuuttiin ja pienehköön tarpeeseen se kylläkin on erinomainen.

Vivus uudisti lainaehtojaan 1.9.2019 eli se tarjoaa nyt entistäkin selkeämpää ja kohtuullisempaa palvelua asiakkailleen. Lue aiheesta lisää alta.

Hae Vivus lainaa heti! 

Sopiiko Vivus-laina juuri sinulle?

 • Lainan maksimimäärä on 600 € ja pisin maksuaika 4 kuukautta
 • Huippunopeat päätökset
 • Avausmaksu 5 €
 • Nimelliskorko 20 %, todellinen vuosikorko muine kuluineen 26,3 %
 • Sopii kohtuullisen pieneen ja lyhytaikaiseen rahan tarpeeseen
 • Pikaiset lainapäätökset ja nostot
 • Huonot puolet: Pieni lainamaksimi

Vivus on kunnianhimoinen

Vivuksen verkkosivut ovat kunnianhimoiset, joskin täynnä hyödyllistä tietoa sinulle, joka harkitset pienlainan ottamista. Löydät sivuilta kaiken tarvitsemasi, sekä runsaasti tietoa sekä Vivus-lainasta että sen tarjoajasta, 4finance OY:stä.

Itse tuote on selkeä: 300 € – 600 € suuruinen minilaina, joka maksetaan takaisin neljän kuukauden kuluessa. Lainan ensimmäinen maksukuukausi on lähes kuluton – suurimmallakin lainasummalla alle 20 € – riippuen toki juuri sinulle myönnetyn lainan yksilöllisistä ehdoista. Saat käytännössä lähes kaksi kuukautta aikaa järjestellä raha-asioitasi. Tätä ominaisuutta soisi mainostettavan enemmänkin, sillä se antaa asiakkaalle sopivasti pelivaraa ja joustavuutta lainarahojen käyttöön. Lainan toinen, kolmas ja neljäs maksuerä puolestaan ovat lähes samansuuruiset – ja niillä laina lyhennetään pois.

Luotettava lainanvälittäjä

Vivus-lainaa myöntää Helsinkiin rekisteröity 4finance Oy, jonka toimintaa valvoo Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Yritys on perustettu vuonna 2009.

Löydät Vivus.fi -sivustolta kaikki tarvittavat tiedot sekä rahoittajasta että itse lainasta, ja voit näin muodostaa valistuneen mielipiteen siitä, haluatko hakea lainaa Vivukselta vai et.

Korko ja kustannukset

Koska Vivus-lainan malli on äärimmäisen selkeä, on siihen liittyvät korot ja kustannukset myöskin helppo selvittää. Lainalaskuri löytyy heti rahoittajan nettisivun etusivulta, joten ikäviä yllätyksiä ei pitäisi päästä jälkikäteen syntymään. Liikuta laskurin lainakursoria välillä 300 € – 600 € nähdäksesi, kuinka kalliiksi lainaraha todellisuudessa sinulle tulee. Jopa takaisinmaksuerät on ilmoitettu laskurissa etukäteen sentilleen.

Vivus-lainan todellinen vuosikorko on 26,3 % ja se tulee maksaa takaisin 4 kuukauden sisällä lainan nostamisesta. Takaisinmaksueriä on 4 kappaletta ja moitteettomasti hoidetun lainan maksimikustannukset ovat 35,03 euroa. Mikäli takaisinmaksua laiminlyödään, voivat kulut kuitenkin nousta esimerkiksi perinnästä aiheutuvien kustannuksien vuoksi.

Edellytykset ja ehdot lainanhakijoille

 • Olet vähintään 20-vuotias ja asut vakituisesti Suomessa
 • Sinulla on suomalainen pankkitili sekä verkkopankkitunnukset
 • Sinulla ei ole aikaisempia, avoimia Vivus-lainoja
 • Luottotietosi ovat kunnossa

Vivus voi hylätä lainahakemuksesi erillistä syytä ilmoittamatta, mikäli se katsoo ettet täytä sen hakijoilleen asettamia luottokelpoisuusvaatimuksia. Käytännössä lainahakemuksen hyväksymiseen tarvittaneen säännölliset tulot, joita myös peräänkuulutetaan Vivuksen verkkosivuilla, vaikka niitä ei suoraan edellytyksissä mainitakaan.

Asiakaspalvelu, aukioloajat ja lainojen siirtoajat

Kymmenen pistettä Vivukselle siitä, että sen asiakaspalvelun yhteystiedot, aukioloajat ja lainojen myöntöpalvelun tiedot on ilmoitettu yrityksen nettisivulla äärimmäisen selkeästi ja monessa paikassa. Et joudu kaivelemaan tietoja, eikä asiakaspalvelu kätkeydy persoonattoman yhteydenottolomakkeen taakse.

Asiakaspalvelu on auki joka arkipäivä kello 9:00 – 17:00 ja sen tavoitat nopeimmin chatin kautta. Puhelinneuvonta toimii numerossa 0600 550 750, joskin se on valitettavasti maksullinen (0,76 € minuutti). Kysymyksiin vastataan kuitenkin myös jouhevasti sähköpostitse osoitteessa [email protected]

Lainapalvelu puolestaan on auki aina aamusta iltamyöhään, kello 7:00 – 23:00. Lainan siirtoaika riippuu valitsemastasi palvelutasosta.

Vivus-lainan yhteenveto ja arvosana

Hyvää Vivuksessa on ehdottomasti lainan hakemisen helppous. Yksi lainatyyppi pelkistää prosessia ja selkeyttää sitä myös asiakkaan kannalta. Vivus-laina onkin selvästi suunnattu meille ihan tavallisille kuluttajille, joita ei välttämättä kiinnosta perehtyä tuhansiin erilaisiin lakipykäliin ja lainatyyppeihin. Luethan silti aina lainaehtosi hyvin, koska olet itse vastuussa lainastasi!

Valitettavasti Vivuksen verkkosivut kuitenkin hieman karkottavat sekavuudellaan. Herääkin kysymys siitä, onko 4finance OY panostanut tarpeeksi nettisivuunsa – petrattavaa löytyisi vielä.

Miinusta lisäksi siitä, että Vivus-lainan etusivulla ilmoitetaan suurella fontilla vuosikorko 20 %, jota ei mitenkään täsmennetä. Todellinen vuosikorko 26,3 % – joka sekin pikavippialalla on ihan kohtuullinen – ilmoitetaan kyllä etusivun alareunassa, mutta kaukana itse mainoksesta.

Tällainen turha hämääminen hämmentää, koska sille ei ole tarvetta. Lainan todellinen vuosikorko ei ole prosentuaalisesti kaukana itse vuosikorosta – eikä kyseessä ole mikään huijaus. Lähinnä tuntuukin siltä, että Vivus voisi hieman ryhdistäytyä nettisivujensa suhteen – Kun sillä kerran ei ole ehtojensa suhteen mitään hävettävää.

Vivus saa kuitenkin myös plussaa blogista. Juuri tällaista esille tulemista toivoisi myös muilta rahoituslaitoksilta, jotka tavallisesti pysyttelevät suhteellisen kasvottomina.

Klikkaa ja hae Vivus lainaa!

Jätä kommentti