Pikavippi

Pika vippi ei vaadi lainantakaajia ja päivisin pikaluottoa haettaessa on pikavippi usein nostettavissa heti tilille. Pikavippi on nopeasti pankkitilille maksettava pikaluotto, joka myönnetään ilman erillisiä ulkoisia vakuuksia. Pikavippejä on saatavilla useilta eri lainayhtiöiltä, joten on aina järkevää suorittaa huolellinen pikavippien vertailu ja valita edullisin laina.

Tutustu alta eri pikavippiyritysten ajankohtaisiin lainatarjouksiin!

Pikavippi

Pikavippi 18v täyttäneille

Pikavipit eli pikaluotot yleistyivät suomessa vuosituhannen alussa. Ala oli toiminnan alkuvaiheessa finanssijärjestelmän sääntöjen ulkopuolella ja pikavippien korkojen esitystavassa ja kulurakenteessa nähtiinkin varsin kirjavia muotoja eri yritysten välillä. Pikavippejä myönnettiin Suomessa kovalla tahdilla heti toiminnan alettua ja siitä tulikin nopeasti yksi yleisimmistä lainamuodoista, varsinkin nuorien aikuisten keskuudessa. Siinä missä pankista saatavan luoton ehdoiksi saatettiin sanella esimerkiksi vakituinen työpaikka, 23 vuoden ikä ja puhtaat luottotiedot, myönnettiin pikavippi 18v täyttäneille, joilla ei ollut vakituisia tuloja. Alkuvaiheessa oli myös mahdollista saada pikavippi ilman luottotietoja. Pikavippien yleistyessä koettiin tarvetta jonkinlaiselle sääntelylle ja alalle haluttiin yhteiset pelisäännöt todellisen vuosikoron ja kulujen esittämiseen, sekä vastuulliseen luotonantoon. Tarkoituksena oli estää nuorten suomalaisten ylivelkaantuminen ja ajautuminen ongelmiin maksukykynsä kanssa. Nykypäivänä pikavippien myöntämisehdot ovatkin kiristyneet ja todelliset vuosikorot on aina esitettävä selkeästi lainatarjouksen yhteydessä.

Pikavippi 18v

Pikavippi heti tilille

Suomalainen pikavippi on ottanut mallia amerikkalaisesta ns. Payday loan mallista, jossa palkkapäivälle kirjattua shekkiä vastaan myönnettiin pieniä lainoja ennen palkkapäivää. Pikavippiyritysten historia maailmalla on kirjava ja useissa maissa esimerkiksi seurakunnat ovat saattaneet tarjolle omia pikaluottotuotteitaan. Suomeen on viimeisen 10 vuoden aikana tullut useita suuria ulkomaalaisia luottoyrityksiä, jotka tarjoavat kuluttajille omia pikavippi tuotteitaan. Kuluttajan kannalta ei ole juurikaan merkitystä myöntääkö luoton suomalainen vai ulkomaalainen luottoyritys, sillä kuluttajansuojana on aina suomalainen kuluttajansuoja. Pikavippeihin liitetyn sääntelyn jälkeisenä aikana pikavipeistä on tullut aiempaa turvallisempia ja edullisempia luottotuotteita. Kaikki Suomessa toimivat luotonantajat ovat sitoutuneet noudattamaan pikavippeihin liittyvää lainsäädäntöä ja vastuullista luotonantotapaa. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä että ilman luottotietoja eli maksuhäiriömerkintöjä omaavien henkilöiden on erittäin haastavaa saada lainaa. Myös kulujen ja todellisen vuosikoron ilmoittaminen on nykyisellään pikavippien yhteydessä erittäin läpinäkyvää. Suurin osa yrityksistä tarjoaa sivustollaan helppokäyttöisiä lainalaskureita, joilla takaisinmaksueriä ja korkoja voi laskea ja hahmottaa selkokielisenä.

Koroton pikavippi heti tilille

Koroton pikavippi pitkällä takaisinmaksuajalla

Alkuperäisen pikavipin idea oli yksinkertainen, luotonantaja tarjosi lainanottajalle pienehkön summan lainaa (10€-100€), joka maksettiin takaisin 14 päivän kuluessa. Vaikka malli olikin käytännössä toimiva, on kuluttajien tarpeet huomioitu nykyisissä pikavippimalleissa huomattavasti paremmin. Nykyään on mahdollista saada pikavippi pitkällä takaisinmaksuajalla ja huomattavasti suurempia lainasummia. Ei ole tänäpäivänä eriskummallista, jos luotonantaja tarjoaa esimerkiksi 2000€ lainaa 90 kuukauden takaisinmaksuajalla. Pikavippituotteet muistuttavatkin nykyisellään huomattavasti enemmän normaaleja pankkilainoja. Lainan saantiehdot ovat silti edelleen pikavipeissä huomattavasti keveämmät ja lainapäätöksen saa huomattavasti nopeammin, käytännössä välittömästi. Myös erilaiset kuluttajille tarjottavat tarjoukset, kuten koroton pikavippi ensiasiakkaille on yleinen käytäntö markkinoilla. Vaikka maksimilainasummat ovatkin kasvaneet vuosien saatossa, on edelleen tarjolla pieniä alkaen 10€ pikavippejä. Joskus pieni pikavippi voikin olla huomattavasti järkevämpi ratkaisu kuin suurempi useiden satojen eurojen tai jopa tuhansien eurojen laina.

Pikavippi pitkällä takaisinmaksuajalla

Pikavippi kokemuksia

Pikavippien saapuessa markkinoille vuosituhannen alussa, saivat ne osakseen suurta kritiikkiä. Luottotiedottomille myönnettäviä ja sekavasti vuosikorkoja ilmoittavia pikavippilainoja pidettiin arvelluttavina ja niiden epäiltiin johtavan kuluttajia harhaan. Pikavipit saivatkin nopeasti kyseenalaisen maineen ja lainojen vertailu oli vaikeaa, sillä eri yritykset saattoivat eritellä kulunsa hyvin erilailla.

Kun alalla otettiin käyttöön normaaleja luotonannon säätelytoimenpiteitä ja määritettiin miten todelliset vuosikorot tulisi ilmoittaa kuluttajille, tuli pikavipeistä kuluttajan kannalta huomattavasti laadukkaampia lainatuotteita. Lähes kaikki alkuperäisten pikavippien lastentaudit siivottiin pois päivitetyllä lainsäädännöllä ja pikavippien sääntelyllä. Nykyiset pikavipit ovatkin kuluttajien kokemusten mukaan erittäin toimivia ja selkeästi hinnoiteltuja kokonaisuuksia. Kuluttajien positiiviset kokemukset pikavipeistä ovat hitaasti hälventäneet pikavippien yllä leijaillutta synkkää pilveä.